Thursday, 11 August 2011

JIKA

jika bulan mampu bicara

jika bintang mampu senyum bersama

jika angin mampu menari bersama

jika air mampu menyamankan suasana

jika tanah mampu memberi mahligai istimewa

jika..


34 comments:

~Cahaya Hati~ said...

jika aku mampu bebas kembali~

intan.maisarah said...

jika teringat tentang dikau
jauh dimata dekat dihati..


jika..

itu semua kebarangkalian

yang penting
kita perlu menghargai apa yang ada di depan mata.

Nurarnida Sabrina said...

jika.

lavender harum wangi said...

make it real.

lavender harum wangi said...

bulan mampu bicara.

lavender harum wangi said...

bintang mampu senyum bersama.

lavender harum wangi said...

angin mampu menari bersama.

lavender harum wangi said...

air mampu menyamankan suasana.

lavender harum wangi said...

tanah mampu memberi mahligai istimewa.

lavender harum wangi said...

sori ter-spam pulak.

lavender harum wangi said...

okbai.

intan.maisarah said...

L spam L
wow

PK said...

banyak sangat jika ni org tua tua cakap, boleh salahkan takdir. org tua tualah yg cakap. gua tak tau.


lavender...krrooohh...krooohh.

monologtinism said...

jika hati ini

SYARIFF HAIKAL said...

JIKA ITU KDG KALA BUATKAN KTA SEAKAN X PUAS DGN APA YG KITA NIKMATI....

Noreen Natasha said...

jika..
ah..
bulan sememangnya tak mampu bicara..

bujal X said...

kalau~ah~~~~

Hantu Kak Limah said...

jika itu semua kehendak Tuhan Yg Maha ESa...x mustahil ia terjadi...

Khairul Antasha said...

jika rindu katakan rindu..

Qaseh dalia adelia said...

jika teringat tentang dia , jauh di mata dekat di hati lalalala ...

maCy said...

jika..

Nadia said...

semua itu mmg jadi, bila dilihat dari mata hati. mata hati yg bersih dan suci :)

GaRy™ said...

jika aq jumpa blog ni dulu, mesti aq dah follow.. huh..
follow cne yer~.. nice... ^^

CassiaSiamea said...

'jika',satu perkataan yg selalu kita guna
jika ia digunakan untuk mencari impak perbuatan, maka itu lebihbaik
jika ia digunakan utk menyesali sesuatuyg lepas, itu merugikan
jgn gunakan jika untukmenyesali diri yg lepas.
ia seperti kamu menyalahkan sesuatu yg telah belaku
menyalahkan tuhan...

vampire's lovex said...

jika aku kaya..........


pehhh heaven,xyah mintak duit kat mak lagi dah...

jika hanya tinggal jika...arghhh

tepijalan said...

jika aku diberi peluang untuk membunuh,
aku pasti akan bunuh rasa putus asa,

lavender harum wangi said...

indeed. agree with ur comment Landak.

catherine- said...

jika teringat tentang dikau
jauh di mata dekat di hati
sempat terpikir tuk kembali
walau beda akan kujalani
tak ada niat untuk selamanya pergi

jika teringat tentang dikau
jauh di mata dekat di hati
apakah sama yang kurasa
ingin jumpa walau ada segan
tak ada niat untuk berpisah denganmu

jika memang masih bisa mulutku berbicara
satu kata yang ingin terucap
kan kudengar caci dan puji dirimu padaku
kita masih muda dalam mencari keputusan
maafkan daku ingin kembali
seumpama ada jalan untuk kembali

jika teringat tentang dikau
jauh di mata dekat di hati
tak ada niat untuk berpisah denganmu

CassiaSiamea said...

cath: wow!! satu lagu~~

Pena Marhaen said...

jika masa boleh di undur.

takkan aku ulang kesilapan serupa.

Miscellaneous Smiles said...

jika saya mampu kentut

jika..

si para para said...

maka...dunia akan kacau bilau...

shizuka said...

jika dan kalau itu sebenanrya lahir bila ade penyesalan.

Bigdaddyz said...

jikalau berkasih pada rang bulan...