Wednesday, 20 July 2011

Lurus

tiada yang akan sama
dari awal hingga akhir
kecuali satu garis lurus

_______________________________________________________________________


hidup penuh dugaan
bersimpang siur
naik turun

jika dulu kita merangkak
sekarang berlari
depan mungkin merangkak kembali

jika dulu kita susah
sekarang senang
depan mungkin susah kembali

jika dulu kita lemah
sekarang sudah gagah
depan mungkin lemah kembali

hidup penuh dugaan
*cuba hidup dengan seyuman

25 comments:

intan.maisarah said...

dugaan itu indah
jika kita dapat menerimanya dengan hati yang tenang dan senyum

dugaan ..
mengajar kita untuk menjadi lebih matang,


hidup simpang siur
tak selamanya lurus.

(^.^)

Hanjila Aigiarn said...

hidup dlm garis infiniti
lurus dan bengkok, takkan
tenggelam dlm satu titik

senyuman pahit
bikin org sakit
|:

ghost writer said...

sedang kita meniti pada titian yang lurus kita sering saja kesasar apatah lagi hidup sebesar ini.

suatu yang kita raih dan simpan, tidak pernah kekal dalam simpanan.ia akan berganti dan berganti sehingga ia berulang lagi.

kalau dulu kita muda
sekarang sudah tua
esok kita pasti muda kembali...

CassiaSiamea said...

intan: betul!!

hanjila: senyum pahit lebih elok dr bermasam muka

ghost: mana mungkin esok muda kembali??
mungkin juga muda "di sana"...

Wan Suhail said...

life as we know it~

monologtinism said...

dugaan itulah ujian dari Tuhan
dan jika pada Dia diletakkan pengharapan
itu tanda masih punya iman

perempuan ini said...

hidup dengan hobi exotic

Qaseh dalia adelia said...

hidup ibarat roda.. sentiasa berputar , yg atas tak selamanya di atas..ujian tu dtg dengan pelajaran .. pelajaran supaya kita berubah ke arah yg baik

CassiaSiamea said...

wan : yup

mono: back to basic..hormat menghormati

perempuan: lebih baik dr makanan exotic

qaseh: hidup x slalunya indah

nazira said...

Bukan namanya hidup jika tanpa dugaan..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

ghost writer said...

nasib baik kau bagi perkataan 'mungkin'...haha!

Nurarnida Sabrina said...

kadang2 senyum pun pnt

vampire's lovex said...

baca entry ko yg ni buat aku teringat esok result final aku dah nk keluar..warghhhhh...

Inspirationalefeks said...

aku ingin tidur dan imagine this!

CassiaSiamea said...

nazira: hidup dengan dugaan buat kita lebih dewasa..

ghost: hahaha..segalanya "mungkin"

nurarnida: xpe penat senyum utk gembirakan yg lain

VL: hahaha...moga dapat yg terbaik

inspirational : tidur pagi2??

Liyana Zahim said...

Mse dlu sy men lumpat ten teng.. Skrg sy drift dah..

nurniyusoff said...

sy bkn garis lurus.

EZAN IDMA said...

usaha itu tangga

CassiaSiamea said...

liyana: lesen dh lulus??

nurni: kamu bengkok?? hahaha..

ezan: org skang pakai lift...cepat..

Hantu Kak Limah said...

dulu lurus...
sekarang ade bonggol....
hehehhehehehhehhe.....
dulu kurus..
sekarang gemuk...
hehehehehehehehe...

nawal addina said...

:) rencah hidup

abglan said...

nak tuju lagu boleh?

Fyqa said...

tbah m'hdpi liku khidupan

:)

~Kisah Hati~ said...

awas... hidup berpusing-pusing... kadang mungkin kembali ke titik yang sama...

si para para said...

jalan yang lurus...
tapi masih saja ada yang tergelincir...terbabas...


mungkin sahaja aku seorang yang cuai..